-"Det är inne att vara ute"

Och dessutom väldigt bra för oss. Att vistas utomhus har många positiva hälsoeffekter, till exempel minskad stress, stärkt kognitiv förmåga och förbättrad psykisk hälsa. Det främjar också fysisk aktivitet men ger även möjlighet till sociala kontakter i en avkopplande miljö. Längdskidor är en utmärkt motionsform som involverar stora delar av kroppens muskulatur och samtidigt arbetar pulshöjande som stärker hjärtat. En skonsam träningsform ute i den friska luften där du kan koppla bort vardagens stress och bara njuta av naturen.

Urspår är ett företag som erbjuder träning, utbildning och rådgivning till privatpersoner och företag som vill stärka sin hälsa. Vintertid åker vi längdskidor och när snön försvinner behåller vi ibland stavarna på, men byter ut skidpjäxorna mot löparskor.

Jag heter Emma och är uppvuxen på längdskidor och tävlade aktivt som junior. Efter ett år på skidgymnasiet bytte jag inriktning och tävlade ytterligare några år i snöskotercross. Träning och hälsa har alltid varit en del av vem jag är och det är något jag behöver för att må bra fysiskt och psykiskt.

Utbildad Livsstilsrådgivare. Det betyder att jag kan ge vägledning och rådgivning i olika frågor som rör både träning, kost och livsstil till privatpersoner, företag och offentliga förvaltningar.